Gratis verzending vanaf €100,-
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
ApparatenSchrikdraad koord & lintSchrikdraadnetPalenIsolatorenAansluitenPoortgrepenAccessoiresStal & erfHuisdierBlog

Schrikdraad voor honden

Wilt u uw hond uit de border met planten in de tuin houden? Hoe kan je het beste de tuin afsluiten voor de hond? Hoe werkt schrikdraad voor honden? Is schrikdraad gevaarlijk voor honden? Wij leggen het u graag uit in deze blog.

Schrikdraad voor honden tuin

Schrikdraad voor honden kan op 2 manieren worden gebruikt:

  • om uw hond in de tuin te houden
  • om te voorkomen dat andere honden in uw tuin komen

Schrikdraad voor honden wordt vaak gebruikt om uw eigen honden in de tuin te houden. Als u weet dat uw honden de tuin niet kunnen verlaten, heeft u er geen omkijken naar. Uw honden kunnen rustig buiten in de tuin spelen, terwijl u bijvoorveeld geniet van het weer of in de tuin aan het werk bent. Dit geeft een gerust gevoel.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat andere honden ongewild uw tuin inlopen. Ook hier biedt schrikdraad voor honden een goede oplossing.

Hoe werkt schrikdraad voor honden?

Het schrikdraadapparaat geeft de hond bij aanraking een korte puls spanning. De spanning wordt via niet door het lichaam, maar via de huid van de hond naar de grond geleid. Deze korte spanningsimpuls veroorzaakt een schrikreactie.
De werking van het schrikdraad is eenvoudig de verklaren. UItgaande van een hond op de grond en een schrikdraad (plus) en de poten van de hond op de aarde (min). Als de hond nu het schrikdraad raakt, wordt de hond zelf de verbinding tussen plus en min. Hierdoor krijgt de hond een schok.

Is schrikdraad voor honden gevaarlijk?

Schrikdraad voor honden is niet gevaarlijk voor honden of andere dieren. Er wordt 1 keer per seconde een korte puls afgegeven door het schrikdraadapparaat. Bij aanraking van het schrikdraad door de hond veroorzaakt dit een schrikreactie. Maar deze spanningsimpuls is zeker niet gevaarlijk voor de hond.

Hond uit border houden met schrikdraad

Om te voorkomen dat de hond in de border met planten gaat en daardoor de panten beschadigt, kunt u de border beschermen met schrikdraad.

Hoogte schrikdraad voor honden

De hoogte van het schrikdraad voor honden is afhankelijk van de schofthoogte van de hond. Heeft u een grote hond, dan is een hogere afrastering nodig dan wanneer u een kleine hond heeft.

schrikdraad voor grote honden

Voor grote honden adviseren we 4 schrikdraden boven elkaar, waarbij de onderste draad op een hoogte van 10cm boven de grond wordt bevestigd en de bovenste draad op een hoogte van 85 cm.

schrikdraad kleine honden

Voor kleine honden adviseren we 3 schrikdraden boven elkaar, waarbij de onderste draad op een hoogte van 10 cm boven de grond wordt bevestigd en de bovenste draad op een hoogte van 45 cm.

Schrikdraad set voor honden

Om schrikdraad voor honden in uw tuin aan te leggen heeft Gallagher een tuinset samengesteld. In deze set zitten alle producten die u nodig heeft om uw hond in de tuin te houden en om de borders tegen honden te beschermen.

De Schrikdraad set voor honden is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Voor kleine honden is er de Gallagher tuinset 50cm en voor grote honden is er de Gallagher tuinset 85cm.

Schrikdraad voor honden kopen

Koop vandaag nog uw schrikdraad voor honden bij Schrikdraad.net. Wij zijn de specialist op het gebied van schrikdraad en afrasteringen. Bestel vandaag nog en profiteer van onze snelle levering!

Schrikdraad.net: Uw online afrasteringsspecialist!

Gerelateerde producten