Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
search
wishlistcart
Blog
usp Gratis verzending vanaf €100,-
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Isolatoren schrikdraad

Voor een optimale werking van uw schrikdraadsysteem moeten alle onderdelen van goede kwaliteit zijn. Niet alleen is een krachtig schrikdraadapparaat belangrijk, ook de geleiders, isolatoren en de aarding van uw elektrische afrastering moeten van goede kwaliteit zijn. De schrikdraad apparatuur van Gallagher en Pulsara zijn dermate krachtig dat het slechte isolatoren en geleiders met hoge weerstand het hoofd kan bieden, maar het gaat wel ten koste van onnodig veel energie en daarmee de effectiviteit van het schrikdraadsysteem. Gallagher adviseert om geleiders (schrikdraad, lint en koord) te gebruiken die een lage geleidingsweerstand hebben, maar bovenal goede isolatoren te gebruiken. Gallagher en Pulsara geleiders voldoen hieraan, doordat ze gemaakt zijn van hoogwaardige en duurzame materialen. Gallagher isolatoren zijn zodanig ontworpen dat er minimaal risico is op kortsluiting ofwel verlies aan impuls van het schrikdraad.

Isolatoren schrikdraad ring-isolatoren

Bij de meeste goedkope ring-isolatoren is doogaans sprake van duurkoop! Door gebruik van minder hoogwaardige materialen en niet goed doordachte ontwerpen is er veelal sprake van onnodig veel kortsluiting. Dit kunt u bij mist en regen merken aan het weglopen van de spanning via de waterfilm op de isolator naar de paal. In extreme gevallen komt vonkoverslag bij de isolator zelfs voor. Deze vonkoverslag is slecht voor de levensduur van het schrikdraadapparaat / weideklok. Bij langdurige vonkoverslag kan het schrikdraadapparaat defect raken. Vonkoverslag veroorzaakt bovendien ontoelaatbare storing op radio, televisie en telecommunicatie in de buurt.

De veel gebruikte ringisolatoren van b-merken zijn weliswaar erg goedkoop en gemakkelijk te monteren, maar de werking als isolator is maar matig. De hoge spanningen die tegenwoordig gebruikelijk zijn bij de schrikdraadapparaten leiden ertoe dat er veel spanningsverlies plaatsvindt door de isolatoren. Wij adviseren daarom de vernieuwde XDI ringisolator of de nieuw ontworpen Eco isolator van Gallagher. Deze isolatoren zijn door nieuwe technieken veel robuuster. De XDI isolator heeft een metalen kern. Deze kern is door middel van een nieuwe techniek zodanig ingelegd dat er minimaal risico is op kortsluiting. Ook de Gallagher Eco isolator zonder metalen kern zorgt voor een super geleiding! De eco isolator is sterk en voorkomt ten alle tijde kortsluiting in uw electrische afrastering.

Gallagher en Pulsara isolatoren zorgen voor een goede draadondersteuning met een minimale slijtage van de draad en door hun goed ontworpen vorm voorkomt u vonkoverslag en verlies aan spanning.

Isolatoren schrikdraad voordelen

  • Lange levensduur
  • Goede waterafvoer
  • UV-bestendig
  • Grote afstand tussen draad en isolatiebeugel
  • Vuilafstotend, waardoor de isolator schoon regent
  • Met behulp van inschroefhulp gemakkelijk en snel te monteren
  • Revolutionair onwerp voorkomt een gesloten waterfilm tussen draad en beugel waarlangs vonkoverslag plaats kan vinden

Bovenstaande voordelen van Gallagher en Pulsara materiaal is van toepassing op alle isolatoren. Hieronder vallen de ringisolatoren, de afstandsisolatoren en isolatoren voor de verplaatsbare weidepaaltjes.

Isolatoren schrikdraad kopen

Klik snel verder op de site en zoek de isolator die voor uw afrastering geschikt is. Alle isolatoren in onze webwinkel zijn eenvoudig te monteren aan de afrastering palen. Bestel ze goedkoop in onze online winkel. Onze Gallagher producten behoren tot de beste elektrische weideafrastering materialen.

Isolatoren schrikdraad kopen? Doe dit bij de voordeligste aanbieder; schrikdraad.net!