Gratis verzending vanaf €100,-
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
ApparatenSchrikdraad koord & lintSchrikdraadnetPalenIsolatorenAansluitenPoortgrepenAccessoiresStal & erfHuisdierBlog

Schrikdraad koord en lint

Schrikdraad

Schrikdraad is een geleidende draad waar een elektrische spanning op staat en die gebruikt wordt om dieren binnen een hekwerk te laten blijven of om er juist voor te zorgen dat dieren de omheining niet kunnen binnendringen.

Schrikdraad voltage

Op het schrikdraad staat een pulserende elektrische spanning met een voltage tussen de 2000 tot 10.000 Volt. Als iemand of een dier het schrikdraad aanraakt, krijgt iemand of het dier een gevoelige schok. Deze schok is niet gevaarlijk. Voor een veilige betrouwbare afrastering is een voltage van minimaal 3000 Volt nodig.

Schrikdraad apparaat

Het schrikdraad wordt onder spanning gezet met behulp van een apparaat. Het schrikdraadapparaat geeft om de paar seconden een impuls af. Deze impuls wordt via een aansluitkabel vanuit het schrikdraadapparaat naar het schrikdraad gestuurd. Als het schrikdraad dan wordt aangeraakt, wordt het systeem gesloten en is een schok voelbaar. Het schrikdraadapparaat zorgt dus voor de spanning op het schrikdraad.

Schrikdraad aanleggen

Als u een elektrische afrastering met schrikdraad gaat aanleggen, is het allereerst belangrijk om een aantal vragen helder te hebben. Hoe lang gaat de afrastering met schrikdraad worden? Welke dieren wil ik binnen of juist buiten de omheining met schrikdraad houden? Wil ik de afrastering permanent plaatsen of kies ik voor een verplaatsbare, tijdelijke afrastering. De antwoorden op deze vragen zijn van invloed op de keuzes die u gaat maken omtrent de elektrische afrastering met schrikdraad.

Schrikdraad gamma

Er is een heel gamma aan soorten schrikdraad. Zo is er van oudsher een schrikdraad van staal. Dit staaldraad wordt met name gebruikt bij permanente afrasteringen voor vee, zoals runderen, schapen, geiten, maar ook voor herten.

Daarnaast is er kunststof schrikdraad. Dit schrikdraad bestaat uit nylon draden met daarin meerdere geleiders verweven. De geleiders kunnen van RVS, veredeld metaal of van koper zijn. Kunststof schrikdraad heeft een diameter van 2 tot 3 mm en wordt toegepast bij verplaatsbare afrasteringen.

Schrikkoord is een soort schrikdraad dat met een dikte van 4 tot meer dan 6 mm dikker is dan kunststof schrikdraad. De geleiders kunnen van RVS, veredeld metaal of van koper zijn. Schrikkoord kan worden gebruikt bij zowel tijdelijke als permanente afrasteringen. Schrikkoord is geschikt voor paarden, koeien en wild.

Tot slot is er schriklint. Schriklint is een plat schrikdraad met een breedte tussen de 10mm en 40mm. In het schriklint zijn geleiders geweven. De geleiders kunnen van RVS, veredeld metaal of van koper zijn. Schriklint is geschikt voor paarden en runderen.

Schrikdraad paarden

Het wordt afgeraden om paarden binnen een omheining van staaldraad te plaatsen. Speciaal voor paarden is er een staaldraad ontwikkeld met een kunststof buitenkant, EquiFence permanentkabel. Deze kunststof buitenzijde voorkomt verwondingen van de paarden mocht het dier door een paniekreactie er onverhooopt in verstrikt raken. Dit schrikdraad van metaal kan wel gebruikt worden met paarden.

Schrikkoord en schriklint zijn ook zeer geschikt als schrikdraad voor afrasteringen met paarden. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kunt u kiezen voor de een of het ander.