Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
search
wishlistcart
Blog
usp Gratis verzending vanaf €100,-
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Schrikdraadapparaat

Voor een schrikdraadapparaat is schrikdraad.net nummer één schrikdraad winkel. Voor iedere elektrische weide afrastering heeft Schrikdraad.net een geschikt schrikdraadapparaat. Daarbij kunt u kiezen uit diverse uitvoeringen zoals Lichtnetapparaten, Batterij-apparaten en Accu schrikdraadapparaten. Enkele accu schrikdraadapparaten kunt u zelfs aansluiten op een zonnepaneel zodat u de accu minder vaak hoeft bij te laden. Ook voor losse accu's en batterijen voor uw schrikdraadapparaat kunt u bij ons terecht.

Schrikdraadapparaat Gallagher

Een Gallagher schrikdraadapparaat staat bekend om zijn krachtige vermogen, hoog gebruiksgemak, betrouwbaarheid, lange levensduur en goede prijs-kwaliteitverhouding. Niet voor niets vertrouwen wereldwijd honderdduizenden veehouders en dierenliefhebbers dagelijks op de betrouwbaarheid van een Gallagher schrikdraadapparaat afrastering!

Naast diverse schrikdraadapparaten voorzien van de nieuwste technologie beschikt Gallagher ook exclusief over de I-serie. Uniek aan de I-serie apparaten is de totale controle die u heeft over uw terrein op afstand via uw afrastering. Het schrikdraadapparaat met slimme accessoires voor de I-serie stelt u in staat om op afstand direct geinformeerd te worden over een storing in uw elektrische afrastering. U kunt onmiddelijk de locatie van de storing opsporen. Een raparatie is daarna snel uitgevoerd door de afrastering op afstand uit te schakelen en na herstel weer in te schakelen.

Schrikdraadapparaat Gallagher I-serie

Het grote voordeel van de I-serie is dat u direct op elke plek waar ook ter wereld gewaarschuwd kunt worden! U voorkomt daarmee dat vee zal uitbreken door snel te kunnen ingrijpen. Bovendien verliest u geen tijd meer aan het zoeken van de storing in uw omheining! De accessoires geven de exacte locatie van de storing aan.
Optioneel zijn de extra alarmaccessoires. Naast de externe display kan er ook een melding worden gestuurd naar uw telefoon (via de sms module). Ook kan via de alarm controller een sirene afgaan of een flitslamp gaan branden.

Wilt u een veilig en robuust schrikdraadapparaat voor vee hebben die het meest geschikt is voor de lengte van uw schrikdraad afrastering? Doe dan eerst de apparaatcalculator check. De calculator toetst aan de hand van enkele vragen welk schrikdraadapparaat het meest geschikt is voor u. Er wordt o.a. gevraagd welke dieren u heeft en de lengte van de afrastering. Aan de hand van enkele simpele vragen komen er 1 of meerdere geschikte schrikdraad apparaten naar voren die voldoen aan uw wensen. Zo weet u welke schrikdraadapparaten geschikt zijn voor de afrastering van uw dieren. Alle schrikdraadapparaten die uit de test komen kunnen wij goedkoop leveren.

Bij ieder schrikdraadapparaat staat aangegeven voor welk soort dier en type afrastering het apparaat geschikt is. Zo zijn er schrikdraadapparaten die speciaal geschikt zijn voor paarden, runderen, schapen, geiten en wild. Ook voor kleine huisdieren zoals honden en katten, konijnen, kippen en vissen zijn er geschikte schrikdraad oplossingen. De maximum lengte van de afrastering wordt aangeven afhankelijk of er geen-, lichte-, of juist veel begroeiing tegen het schrikdraad groeit. Zo weet u zeker dat u het juiste schrikdraadapparaat kiest dat past bij de omgeving van uw omheining. Voor een goede werking van uw electrische afrastering is het van belang begroeing tegen het schrikdraad zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast is het gebruik van hoge kwaliteit isolatoren van belang voor een optimale werking van het schrikdraadapparaat. Goede isolatoren voorkomen dat er kortsluiting ontstaat. Ook hier geldt goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Met een Gallagher schrikdraadapparaat, schrikdraad, aardpennen, isolatoren en andere Gallagher accessoires zoals poortgreep ankers en poortgrepen voor de doorgangen bent u verzekerd van een goede weide afrastering.

Wij zijn officieel dealer van Gallagher schrikdraadapparaten en schrikdraad accessoires. Lage prijzen en hoge kwaliteit dat is waar deze schrikdraad winkel voor staat. Een goedkoop schrikdraad apparaat van andere merken blijkt achteraf vaak duurkoop te zijn doordat ze sneller slijten. Gallagher schrikdraad apparaten staan bekend om hun lange levensduur en krachtige vermogen.

Schrikdraadapparaat vergelijken

Vergelijk op uw gemak de verschillende soort schrikdraadapparaten, accu's en batterij voor weideklok. Wij hebben voor ieder soort dier, ieder type schrikdraad afrastering en voor elke lengte van de omheining het idelae schrikdraadapparaat. Ook voor het plaatsen van een elektrische omheining hebben wij allerlei speciaal gereedschap zoals een grondboor, paalhamers, multifunctionele afrasteringstang en een goedkope isolator inschroefhulpstuk voor op de boormachine om de isolatoren in een handomdraai aan de paal te bevestigen. Allerlei specifiek gereedschap dat niet mag ontbreken in de uitrusting van iedere landbezitter met dieren achter een elektrische (weid) afrastering

Schrikdraadapparaat werking

De elektrische afrastering is een kringloopsysteem waardoor stroom zich verplaatst. De elektrische omheining bestaat uit een schrikdraadapparaat, een afrasteringsdraad die de stroom vervoert (schrikdraad, schriklint of schrikkoord), isolatoren die ervoor zorgen dat de stroom niet wegvloeit in de aarde EN een goede aarding. De aarding zorgt ervoor dat de stroom terug kan vloeien naar het schrikdraadapparaat als het dier de afrastering aanraakt. Hierdoor treedt het schrikeffect op.

Schrikdraadapparaat vermogen

U weet of u een schrikdraadapparaat op batterij of lichtnet wilt aanschaffen. Maar over hoeveel vermogen moet het apparaat eigenlijk beschikken? U kunt het eenvoudig zelf uitrekenen aan de hand van de onderstaande rekentabel. Het is altijd verstandig uw nieuwe schrikdraadapparaat ‘op de groei’ te kopen. Bij een mogelijke toekomstige uitbreiding komt dat extra vermo- gen u goed van pas.

Zo berekent u het vereiste vermogen
Rekenvoorbeeld:

Een 5 draads gladdraad-afrastering (2,5 mm draad) voor schapen van 5 km gevoed door lichtnet.

A x D x L x M x G = aantal benodigde joules 1 x 1,5 x 5 x 1 x 2 = 15J

Wacht niet langer en bestel een krachtig schrikdraadapparaat, schrikdraad en ander afrastering materiaal goedkoop in onze online schrikdraad winkel. Alle schrikdraadapparaten worden snel en gratis bij u thuis of op de boerderij bezorgd. U kunt het apparaat snel en gemakkelijk aansluiten op uw elektrische afrastering zodat uw dieren veilig binnen de weide blijven.

Koop uw schrikdraadapparaat bij de schrikdraadspecialist; Schrikdraad.net!

Veelgestelde vragen

Welk schrikdraadapparaat voor paarden?

Bij elk schrikdraadapparaat staat apart aangegeven voor welk dier het geschikt is. Zo zijn lichtnet schrikdraadapparaten geschikt voor paarden maar ook batterij schrikdraadapparaten, schrikdraad apparaten op zonne energie, multipower schrikdraadapparaten en accu schrikdraadapparaten. Mocht u er niet uitkomen dan helpt schrikdraad.net u graag aan het juiste schrikdraadapparaat voor u en uw paard(en).

Hoe werkt schrikdraadapparaat?

Een elektrische omheining is in feite een kringloopsysteem. Het apparaat geeft continu een pulserende stroom naar schrikdraad, koord of lint. Op het moment dat een van deze geleiders wordt aangeraakt door een dier, gaat de stroom via de aardpennen terug naar het schrikdraadapparaat. En geeft daarmee een schok af aan het dier. Alleen bij aanraking treedt het kringloopsysteem in werking.

Welk schrikdraadapparaat kiezen?

Voor welk schrikdraad u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk welke diersoort u achter de omheining wilt gaan houden. Maar bijvoorbeeld ook hoe groot de omtrek is van het perceel dat u wilt omheinen. Daarnaast is de mate van begroeiing van de weide ook belangrijk. Is het gras hoog, gemiddeld of laag? En is er 230V in de buurt van de weide aanwezig? Dit zijn allemaal belangrijke zaken om te weten. Zodat u het meest geschikte schrikdraadapparaat aan zult schaffen.

Hoe schrikdraadapparaat aansluiten?

Een schrikdraadapparaat aansluiten is tamelijk eenvoudig. Bovendien zit er bij elk apparaat een handleiding waarin het hele aansluitproces stap voor stap wordt uitgelegd. Met het juiste materiaal komt u in ieder geval een heel eind. Zo hebt u naast een schrikdraadapparaat ook schrikdraad, koord of lint nodig, weidepalen aardingsmateriaal, isolatoren en aansluitkabels.

Waarom schrikdraadapparaat kopen bij Schrikdraad.net?

Bij schrikdraad.net hebben wij alles op het gebied van afrastering voor uw huisdieren of vee in huis. Wij leveren uw bestelling supersnel af en wanneer u voor €100 of meer besteedt ook nog eens gratis en voor niets bij u thuis. Bent u niet helemaal zeker welk schrikdraadapparaat of -materiaal u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op wij helpen u namelijk graag. Zodat u met een tevreden en gerust gevoel uw vee of huisdieren achter de omheining kunt laten lopen.