Gratis verzending vanaf €100,-
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
ApparatenSchrikdraad koord & lintSchrikdraadnetPalenIsolatorenAansluitenPoortgrepenAccessoiresStal & erfHuisdierBlog

Schrikdraad katten

Hoe werkt schrikdraad voor katten? Hoe houd ik katten uit de tuin? Of wilt u juist uw geliefde katten vrijheid geven, maar wel in de eigen tuin houden? In deze blog leggen we het graag uit.

Katten met schrikdraad in of uit de tuin houden?

Schrikdraad voor katten kan op 2 manieren worden toegepast:

  • uw eigen kat in de tuin houden
  • katten uit de buurt uit de tuin houden

Schrikdraad voor katten wordt gebruikt om uw eigen kat(ten) in de tuin te houden. Op deze manier kunt u de geliefde katten wel laten genieten van het buiten zijn, maar zijn ze niet zonder uw toezicht buiten. Zeker bij raskatten worden hier ook door fokkers steeds meer eisen aan gesteld.

Daarnaast zijn er meer mensen die een kat uit huisdier houden. De overlast van andere katten uit de buurt in uw tuin, wordt hierdoor ook groter. Katten kunnen in de tuin graven, uw planten beschadigen en ze kunnen hun behoefte doen. Indien de ontlasting van katten wordt achtergelaten in een moestuin, kan dit ziektes veroorzaken, die op mensen kunnen worden overgebracht. Bovendien is de geur allesbehalve prettig.

U kunt heel gemakkelijk iets doen om deze overlast tegen te gaan. Met schrikdraad kunt u de katten eenvoudig uit uw eigen tuin weren.

Hoe werkt schrikdraad voor katten?

Schrikdraad voor katten is niet gevaarlijk voor katten of andere dieren. Het schrikdraadapparaat geeft de kat bij aanraking een korte puls spanning. De spanning wordt via niet door het lichaam, maar via de huid van de kat naar de grond geleid. Deze korte spanningsimpuls veroorzaakt een schrikreactie, maar is zeker niet gevaarlijk voor de kat.
De werking van het schrikdraad is eenvoudig de verklaren. UItgaande van een kat op de grond en een schrikdraad (plus) en de poten van de kat op de aarde (min). Als de kat nu het schrikdraad raakt, wordt de kat de verbinding tussen plus en min. Hierdoor krijgt de kat een schok.

schrikdraad katten

Maar als de kat op een schutting loopt, heeft het geen verbinding met de grond. De min ontbreekt nu. Op een droge schutting zal de kat geen schok krijgen. Om deze reden is het belangrijk om op een schutting zowel een plusdraad als een mindraad, zoals hierboven in de afbeelding is weergegeven. Met een Gallagher schuttingisolator maakt u snel en eenvoudig een plus-min afrastering op uw schutting. Hierdoor weet u 100% zeker dat de kat zowel de plus als de mindraad raakt en dus ook een schok krijgt.

Schrikdraad katten mogelijkheden

Voor een afrastering voor katten hebben wij de volgende oplossingen

Schrikdraad katten kopen

Uw schrikdraad voor katten koopt u eenvoudig en snel bij Schrikdraad.net. Wij zijn dealer van Gallagher en Pulsara producten. Vanuit een grote voorraad kunnen wij u bestelling snel leveren.

Schrikdraad.net: Uw online afrasteringsspecialist!

Gerelateerde producten