Omheining

Omheining van schrikdraad

Schrikdraad wordt veelal gebruikt om vee of huisdieren binnen de omheining te houden, of om katten en honden in of juist uit de tuin te houden en reigers uit de buurt van de vijver te weren.Vaak wordt het schrikdraad gecombineerd met een houten omheining om aanvreten te voorkomen. Dit is essentieel om de duurzaamheid te verhogen en de levensduur van de houten omheining te verlengen.

Als u schrikdraad omheining materiaal zoekt bent u bij ons op het juiste adres. Wij verkopen online goedkoop Gallagher en Pulsara omheining materiaal zoals schrikdraad, isolatoren, poortgrepen en geleiders zoals schrikdraad, lint en cord.Wilt u een omheining zelf aanleggen en zoekt u nog goed gereedschap? In onze webshop kunt u terecht voor een paalhamer, grondboor, afrasteringstang en inschroefhulp. Met een inschroefhulp kunt u snel en gemakkelijk met de boormachine de schrikdraad isolatoren in de paal draaien.

Omheining materiaal

Schrikdraad als omheining kan massief metaaldraad zijn, maar tegenwoordig wordt ook vaak een kunststof schrikdraaddraad, koord of lint gebruikt waarin metalen draadjes zijn verwerkt. Het voordeel van kunststof is dat het door de dieren stuk getrokken kan worden als ze er in verstrikt raken, wat ernstige verwondingen voorkomt.

Afhankelijk van de soort dieren die binnen of juist buiten de omheining moeten worden gehou den kan bepaald worden uit hoeveel draden de elektrische omheining moet bestaan. Ook de keuze voor schrikdraadschrikkoord of schriklint is afhankelijk van de diersoort, de lengte van de omheining, alsmede of het een verplaatsbare afrastering is, of een vaste omheining. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuze tussen vaste houten palen of verplaatsbare weidepaaltjes

Omheining gewenning

Runderen raken vrij snel gewend aan schrikdraad en leren dat ze de draad moeten mijden. 

Bij paarden duurt het veel langer voor ze aan de draad gewend zijn. Zorgt u ook goed dat u wanneer uw paarden in de wei zijn de stroom is ingeschakeld, want paarden hebben haarfijn door wanneer de stroom niet op de omheining staat!

Wilt u gemakkelijk en snel vanuit een afstandje kunnen zien of de spanning op de omheining staat, kunt u de LiveLight aan de schrikdraad monteren.De Live Light geeft u optimale zekerheid voor een goed werkende afrastering. Vooral 's avonds in het donker is het een pretting idee dat u gemakkelijk kunt zien of de afrastering nog in orde is

Omheining energieverbruik

De hoge spanning gaat gepaard met een zeer lage stroom, het energieverbruik van schrikdraad is daardoor laag en een schrikdraadapparaat kan dan ook een heel seizoen werken op slechts één batterij. Echter zal door aanraking met begroeiing of door kortsluiting de energie te snel weglekken, Een lichtnetschrikdraadapparaat heeft niet het nadeel van leeglopen. Bij weglekkende spanning zullen zowel lichtnetschrikdraadapparaten als batterijschrikdraadapparaten met name op grotere afstand van het apparaat veel minder effectief zijn. Een enkel apparaat kan enkele tot vele kilometers draad van spanning voorzien.

Omheining tester

Je kunt natuurlijk een schrikdraad controleren door de draad aan te raken, maar dat is verre van aangenaam. Er bestaan testapparaatjes met een rij leds die de sterkte aanduiden. Nauwkeurig, betrouwbaar en gegarandeerd schokvrij.

Koop nu hier online goedkoop een schrikdraad tester!