Gratis verzending vanaf €100,-
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
ApparatenSchrikdraad koord & lintSchrikdraadnetPalenIsolatorenAansluitenPoortgrepenAccessoiresStal & erfHuisdierBlog

Gallagher aardpen

Voor het geleiden van de stroom tussen de aarde en het Gallagher schrikdraadapparaat.

● Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis!

Productomschrijving Kenmerken Beoordelingen

Selecteer producten

3 Gallagher aardpennen 2 meter gegalvaniseerd met klem

€ 68,85 € 63,95 € 52,85 excl. btw
0 producten
U heeft nog geen producten geselecteerd.

Omschrijving Gallagher aardpen

Een Gallagher aardpen is erg belangrijk voor een goede werking van uw schrikdraadapparaat. Het slaan van één of meerdere aardpennen is noodzakelijk voor een optimale spanning op uw schrikdraad afrastering. Er zijn aardpennen van 1 meter voor de kleinere schrikdraadapparaten. Gallagher aardpennen van 2 meter zijn voor zwaardere schrikdraadapparaten die lange afstanden onder spanning zetten. Soms is het gebruik van meerdere aardpennen noodzakelijk voor een goede werking van het schrikdraadapparaat. 

Gallagher aardpen 2 meter

De Gallagher aardpen heeft een lengte van 2 meter en is gegalvaniseerd. 

De aarding van uw afrastering is een van de belangrijkste factoren van een goed werkende afrastering. De afmeting en het aantal aardpennen dat u nodig heeft, is afhankelijk van de sterkte van uw schrikdraadapparaat en of u een schrikdraadappraat op het lichtnet, op een accu of op een batterij heeft.

Voor schrikdraadapparaten voor kortere afrasteringen heeft WitWay aardpennen van 1 meter in het assortiment. De aardpennen van 2 meter zijn geschikt voor zwaardere apparaten die lange afstanden schrikdraad onder spanning moeten zetten. In sommige situaties is het noodzakelijk om meerdere aardpennen te gebruiken voor een goede werking van het schrikdraadapparaat en de juiste spanning op het schrikdraad.  

Voor een goede aarding is het van belang dat u het juiste aantal aardpennen met de juiste lengte gebruikt voor uw schrikdraadapparaat. Voor een uitstekende aarding tijdens alle weersomstandigheden, adviseren wij u om de aardpen(nen) te plaatsen in Betonite aardingsmix. Hieronder staat een overzicht van hoeveel Gallagher aardpennen u nodig heeft voor welk schrikdraadapparaat: 

 • Gallagher M350: 3 aardpennen 2 meter
 • Gallagher M550: 3 aardpennen 2 meter
 • Gallagher M650: 3 aardpennen 2 meter
 • Gallagher M950: 4 aardpennen 2 meter
 • Gallagher M1000: 4 aardpennen 2 meter
 • Gallagher M1400: 4 aardpennen 2 meter
 • Gallagher M1800i: 5 aardpennen 2 meter
 • Gallagher M2800i: 6 aardpennen 2 meter
 • Gallagher M5000i: 8 aardpennen 2 meter
 • Gallagher MBS800: 4 aardpennen 2 meter
 • Gallagher MB1800i: 5 aardpennen 2 meter
 • Gallagher MB2800i: 6 aardpennen 2 meter

aarding schrikdraadapparaat

Hoe meet u de kwaliteit van de aarding?

 • Meet of er meer dan 3000 Volt spanning staat op de afrasteringsdraad, op minimaal 100 meter verwijderd van het aardingssysteem
 • Maak dan kortsluiting, zodat er minder dan 1000 Volt op de afrastering staat, op dezelfde positie waar u net heeft gemeten. U kunt kortsluiting maken door metalen pennen tegen de afrasteringsdraad te zetten.
 • Meet de spanning op het aardingssysteem. Bedraagt deze meer dan 300 volt, installeer dan meer aardpennen en voer de test opnieuw uit, omdat de aarding dan niet voldoende is om een veilige en betrouwbare afrastering te garanderen.

testen aarding

 

Productkenmerken Gallagher aardpen

Artikelnummer 1274

Vragen & antwoorden

Stel een vraag

Beste ik heb vandaag mijn afrastering gemeten met een neon tester en er kwam 1 kw op de draad en 2,5 kw op ht stekker voor op de draad te zetten mijn vraag is hoeveel is die 1kv in sterkte is dat genoeg voor een paard ? Mvg

Vincent

Goede avond,

Bedankt voor uw bericht

1 kV is te weinig voor paarden. Er dient minimaal 3 kV spanning op het schrikdraad te staan. Het beste is even het schrikapparaat loskoppelen van de afrastering en het apparaat zonder raster doormeten. Als het schrikdraad apparaat dan minimaal 6kv aangeeft is apparaat goed.

Dan dient het probleem te worden gezocht in de afrastering / aarding / type geleiding.

Met vriendelijke groeten,

Team Schrikdraad.net

Team Witway

Beoordelingen

Dit product is nog niet beoordeeld.

Schrijf als eerste een beoordeling

Direct hulp of advies

Wanneer u vragen heeft over dit product en de toepassing ervan of als u problemen heeft met bestellen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

0850 020 030

klantenservice@witway.nl

Vandaag gesloten

Bekijk ook