Gratis verzending vanaf €100,-
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
ApparatenSchrikdraad koord & lintSchrikdraadnetPalenIsolatorenAansluitenPoortgrepenAccessoiresStal & erfHuisdierBlog

Schrikdraad paarden

Wat is er fijner voor een paard om lekker in de wei te kunnen lopen? Het is zelfs noodzakelijk voor de gezondheid van paarden om veel beweging te krijgen. Maar u wilt niet dat uw paard zich kan blesseren. Daarom is een veilige betrouwbare elektrische afrastering onmisbaar. Maar welke uit welke onderdelen bestaat een afrastering voor paarden? En welk schrikdraad is geschikt voor paarden? Wij leggen het je graag uit in deze blog.

Schrikdraad paardenwei

Om de juiste keuze te kunnen maken voor het schrikdraad voor de paardenwei, is het belangrijk om te weten aan welke eigenschappen schrikdraad voor een paardenwei moet voldoen.

Een paard is een vluchtdier. Dat betekent dat wanneer er iets gebeurd waar het paard van schrikt, dat het zal gaan rennen. Als een paard zich in het nauw gedreven voelt, gaat het er het liefst in galop vandoor. Bij de keuze voor schrikdraad voor paarden is het dan ook belangrijk om dit mee te nemen. Een juiste elektrische afrastering voor paarden, heeft een lage breekkracht. Dat houdt in dat wanneer een paard, het vluchtdier, in blinde paniek door de afrastering heen rent, het schrikdraad breekt.
Wanneer het paard bijvoorbeeld zou vluchten binnen een prikkeldraad afrastering, kan het ernstig gewond raken. Passende omheining voor paarden is daarom essentieel.

Daarnaast is een paard sterk visueel ingesteld. Het is belangrijk dat het schrikdraad goed zichtbaar is voor het paard.

Wij adviseren om schrikdraad te kiezen, dat past bij het gedrag van het paard. Een schrikdraad dat goed zichtbaar is en dat breekt als het paard er met een hoge snelheid in rent.

Schrikdraad paarden soorten

Voor paarden zijn diverse soorten schrikdraad beschikbaar. Het soort schrikdraad dat u kiest, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Allereerst wordt er een onderscheid gemaakt tussen een tijdelijke, oftewel mobiele, afrastering en een permante afrastering. De permanente afrastering wordt geplaatst voor een periode van minimaal meerdere jaren. Een tijdelijke afrastering zal gedurende het weideseizoen naar behoefte worden verplaatst. Zo kunt u de paarden regelmatig een nieuw stuk weide laten begrazen.

Schrikdraad paarden permanente afrastering

Kiest u voor een permanente afrastering, die voor de komende jaren onderhoudsvrij moet blijven staan, dan maakt u andere keuzes dan wanneer de paardenwei korter in gebruik is.

Bij een permanente afrastering voor paarden zijn de volgende soorten schrikdraad voor paarden geschikt:

Wij adviseren om voor paarden 3 rijen schrikdraad boven elkaar te plaatsen op een hoogte van 65cm, 100cm en 65cm.

Bij schrikdraad voor paarden bij een permanente afrastering wordt gebruikt gemaakt van afrasteringspalen die in de grond worden geslagen. Daarvoor wordt eerst met de grondboor een gat gemaakt dat breed en diep genoeg is. Daarna wordt de afrasteringspaal er met een paalhamer ingeslagen. Om de kop van de paal te beschermen wordt een paalrammer gebruikt.
Voor een permanente afrastering voor paarden, kunt u de volgende afrasteringspalen gebruiken:

Voor een permanente afrastering in een paardenweide kunt u een paalafstand aanhouden van 7 tot 10 meter.

Wilt u weten wat u verder nog nodig heeft om de elektrische permanente afrastering compleet te maken? Lees dan onze blog "permanente afrastering".

Schrikdraad paarden tijdelijke afrastering

Wilt u het schrikdraad voor paarden kunnen verplaatsen? Dan is een tijdelijke afrastering de juiste keuze. Bij een tijdelijke afrastering is het belangrijk dat de afrasteringspalen makkelijk in de grond te plaatsen zijn, maar zeker ook dat de palen weer gemakkelijk uit de grond te halen zijn.

Verder is het handig als het schrikdraad, schrikkoord of schriklint makkelijk kan worden opgerold op een haspel. En ook weer worden afgerold.

Bij een tijdelijke afrastering zijn de volgende soorten schrikdraad voor paarden geschikt:

schrikdraad paarden

Wij adviseren om voor een tijdelijke paarden afrastering met schrikdraad 3 rijen schrikdraad boven elkaar te plaatsen op een hoogte van 65cm, 100cm en 135cm.

Voor een mobiele afrastering in een paardenweide kunt u een paalafstand aanhouden van 6 tot 12 meter.

Wilt u weten wat u verder nog nodig heeft om de elektrische tijdelijke afrastering compleet te maken? Lees dan onze blog "mobiele afrastering"

Gerelateerde producten